В РУ отвори врати базар за студенти в неравностойно положение

0
Във фоайето на Ректората са изложени изделия на приложното изкуство, изработени от студенти от различни специалности на Русенския университет
Във фоайето на Ректората са изложени изделия на приложното изкуство, изработени от студенти от различни специалности на Русенския университет Снимка: TVN

Благотворителен базар за студенти в неравностойно положение отвори врати в Русенския университет.

Инициативата е на студентите от клуб „Палитра“, решили да подпомогнат свои колеги в неравностойно положение, пише TVN.

Във фоайето на Ректората са изложени изделия на приложното изкуство, изработени от студенти от различни специалности на Русенския университет – съдове, декорирани с декупаж, картички, украшения за елха, картини. Събраните средства от базара организаторите даряват на свои колеги в неравностойно положение.

Клуб „Палитра“ започва дейността си през 2009 година и ежегодно организира две благотворителни инициативи – по време на Русенското изложение и в навечерието на Коледа. Отчетът им показва, че най-често дарените суми са отивали за заплащане на семестриални такси и закупуване на специализирана литература.

Припомняме ви, че преди дни студент от университета се оплака от липсата на средства за празниците. "Не е хубаво да си сам в стаята, да си без родители и роднини на Бъдни Вечер, Коледа и Нова година! Само с малко пари няма как да се празнуват тези свещени празници", написа М. Колев.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари