В Раднево продължават крясъците "циганите на сапун"

0
Митингът срещу беззаконието и циганската агресия в Раднево, който бе насрочен за 20 часа тази вечер, започна навреме
Митингът срещу беззаконието и циганската агресия в Раднево, който бе насрочен за 20 часа тази вечер, започна навреме Снимка: Ваньо Стоилов

Митингът срещу беззаконието и циганската агресия в Раднево, който бе насрочен за 20 часа тази вечер, започна навреме.

В него освен местни хора се включват и рокери и футболни фенове от страната. Сценарият от снощи се повтаря - хората първо се събраха пред залата за фитнес, където на 2 май следобяд група цигани пребиха с бухалки и юмруци трима млади мъже след спор за предимство на пътя. След това множеството, около 1000 души, се насочи към циганската махала "Кантона", пише 24 часа.

То бе пропуснато от полицията пред загражденията, с които е препречена главната улица на миньорския град от днес след обяд. Пак от днес полицейското присъствие в града е засилено, дойде и жандармерия.

Най-строго се охраняват подстъпите към махалата, което явно не се хареса на група от 20-30 футболни фенове, които не са от Раднево. Те откровено се опитаха да провокират полицаите, като ги засипаха с пиратки и бомбички в опита си да пробият кордона и да влязат в циганския квартал. Униформените, които са с щитове и палки, не се подадоха на провокацията.

Виковете са същите, като снощи: "Българи юнаци", "България за българите", "Циганите на сапун".

Днес в града продължи подписката срещу циганската агресия, тя била подкрепена вече от 60 процента от неговите жители. Освен да се съборят незаконните постройки в "Кантона", радневци настояват и виновните за инцидента от 2 май да бъдат изселени заедно с цялата им фамилия.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари