В понеделник се раждат щастливците

1
Животът на човека се определя от деня на неговото раждане, визирайки не само датата, но и деня от седмицата
Животът на човека се определя от деня на неговото раждане, визирайки не само датата, но и деня от седмицата

Роди ме, мамо с късмет, па ме хвърли на смет!

От дълбока древност хората са считали, че животът на човека се определя от деня на неговото раждане, визирайки не само датата, но и деня от седмицата. Ето защо винаги хората са се интересували какви послания им праща денят на тяхното раждане.

Всеки ден има своя скрит смисъл, зад който може да се крие загадката на всичко онова, което ни се случва.

Понеделник

Понеделник е първият ден от седмицата и се смята за най-щастлив. Казано е, че едно дете, което се роди в понеделник, ще има дълъг и успешен живот. Този ден започва нова седмица, а според вярванията това е идеално за започване на всякакъв вид работа. Господ е започнал създаването на света в понеделник, така че точно затова е добре човек да започне важни неща точно на този ден.

Вторник

Вторият ден от седмицата се смята за най-нещастият ден, така че хората, родени в този ден, няма да имат лесен живот. Във вторник, според вярванията и вълците пазят козината повече от другите дни. На този ден не бива да започваме каквато и да е работа, защото няма да се получи добре.

Сряда

На този ден нещата могат да започнат и да тръгнат по пътя. Смята се, че бебетата, родени на този ден, ще бъдат напреднали и здрави. Дете, което се роди в сряда, ще бъде щастливо и богато.

Четвъртък

Четвъртък се казва, че е щастлив денДетето, което се роди в този ден, ще бъде щастливо и успешно в живота. На този ден в миналото започвали работа на полето и мъжът отивал да поиска ръката на любимата си. Смята се, че работата в полето и годежите трябва да се случват в четвъртък, който се смята за ден на плодородие и изобилие.

Петък

Петък, според народните убеждения, е един от нещастните дни. Смята се, че родиното в петък лесно може да се превърне в цел на "демоничните сили" и затова в този ден не трябва да започвате с работа, защото ще бъдете по-слаби. На този ден не бива да се тръгва на път и детето, родено на този ден според вярванията, няма да има много щастие в живота.

Събота

Събота е денят, който най-често е посветен на мъртвите. В този ден човек трябва да внимава да не причинява никакво зло. Дете, родено в събота, ще бъде необичайно, но затова е имунизирано срещу "лоши същества". Казано е, че роденото на този ден има интензивна интуиция, медиуми са и могат да видят това, което другите не могат. В много убеждения се споменава, че точно децата, родени в събота, имат способността да откриват заровено богатство и стават богати и успели хора.

Неделя

Неделята е почивен ден. Господ, според християнските вярвания шест дни създал света, а след това наседмия-неделя, седнал да се наслаждава на плодовете на своята работа. Поради това има много вярвания за този ден, които се отнасят до почивка и прекарване на времето в семейството. Човек, роден в неделя, ще бъде изключително щастлив, смята се, че живее в изобилие и не много физическа работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари