В отговор на ЕС и САЩ: Русия забранява вноса на западни коли

0
Министерството на икономическото развитие вече е изготвило списък от западни стоки, които трябва да бъдат забранени
Министерството на икономическото развитие вече е изготвило списък от западни стоки, които трябва да бъдат забранени

Руските власти обявиха, че може да забранят вноса на западни автомобили или поне на возила втора ръка в отговор на санкциите, наложени на страната от ЕС и САЩ.

Според помощника на президента на РФ Андрей Белоусов така ще се стимулира програмата за обновяване на автопарка в страната, инициирана от редица производители и Министерството на промишлеността и търговията този месец.

"Произвеждаме множество неселскостопански продукти, от които нашите европейски партньори зависят много повече от Русия, отколкото Русия от тях. Такъв е случаят с доставките на леки коли например, най-вече употребявани. Вече можем сами да произвеждаме някои стоки от леката промишленост", цитира Белоусов "РИА Новости".

Министерството на икономическото развитие вече е изготвило списък от западни стоки, които трябва да бъдат забранени. Според Белоусов забраната за внос на западни автомобили ще навреди на чуждестранните доставчици без да засегне местните производители. Руските власти пък можели да поддържат родните компании, които ще бъдат подложени на западни санкции.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари