В Обединеното кралство: 100 паунда глоба, ако колата ви е в очертанията, но стърчи над тротоар

3

Шофьор получи глоба за неправилно паркиране в Обединеното кралство.

Мъжът реши да предупреди и останалите водачи за вида на провинението си.

"Не правете същата грешка като мен, ако не искате да получите £100 глоба за паркиране на безлюден паркинг като мен," пише той, цитиран от GlasNews.bg.

Той публикува и снимка на колата си пред търговски център. Возилото е разположено в очертанията на паркомястото, но въпреки това, нарушение е констатирано от органите на реда.

"Казаха ми, че предницата на колата ми е заела част от тротоара. Разбирам, ако има човек в инвалидна количка, който не може да мине… но е малко вероятно, защото нямаше никакви хора в този момент," обяснява мъжът.

Публикацията му в Reddit събра повече от 7000 гласа "за" и също така предизвика дебат със стотици коментари.

Много хора симпатизираха на шофьора, като един от тях написа: "Разбирам защо са ви глобили, но и аз бих бил дяволски бесен".

Друг пише: "Блокирали сте половината тротоар, но £100 - е малко прекалено."

Много от хората обаче са на мнение, че мъжът просто трябва да се научи да паркира, защото наистина би било невъзможно преминаването на хора с инвалидни колички или майки с деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    ...
    Най-добре да е като в Япония - ако не протежаваш гараж или паркомясто, нямаш право да притежаваш кола! И ще се реши проблема с гниещите по улиците бангии мн бързо.
  • 5
    2
    Николов
    Някой охлюв в парламента на народна издръжка, може да поиска и в България такава глоба. А тези които замърсяват реките никой не ги глобява.
  • 0
    1
    Asda
    Samo se chudite kakvi gluposti da pishete 😁
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари