В неделя е големият финал на Детската Евровизия

0

Остават само два дни до големия финал на Детската Евровизия 2016, когато нашият представител Лидия Ганева ще излезе на престижната сцена с песента „Вълшебен ден“. 

Българските зрители ще могат да проследят детския музикален конкурс на Европа на 20-ти ноември по БНТ1 и БНТ HD от 17:00 часа.

Вчера Лидия се срещна за първи път с чуждестранните журналисти, които бяха впечатлени от нейната лъчезарност, която излъчва не само на сцената.

„Хубаво е човек да се усмихва, това е полезно. Не съм от хората, които се усмихват само пред камера. Аз наистина се чувствам щастлива.“ – каза 10-годишната певица. Тя допълни, че голяма подкрепа в Малта получава от Поли Генова, която също ще има изпълнение по време на тазгодишното шоу, заедно с трио LaTiDa.

„Поли беше с мен на репетициите и ми даде много ценни съвети, като например, да бъда по-енергична на сцената. Преди да пристигна в Ла Валета се видях и с Крисия, която ме посъветва да се запозная с останалите участници, да репетирам упорито и задължително да опитам малтийски сладолед.“ – сподели още Лидия.

Днес предстои пресконференцията на българската делегация, която може да се гледа на живо на www.junioreurovision.tv. Срещата на Лидия с чуждестранните медии започва в 15:35 българско време.

Българският представител изненада останалите участници в конкурса с уникален подарък. За спомен раздаде кукли, създадени от българската фирма “Famili Haski”. Те са облечени с умален вариант на нейния сценичен тоалет, с който ще излезе на концерта в неделя.

Вчера Лидия, заедно с останалите участници в Детската Евровизия 2016, разгледа най-големия научен музей в Малта. Социалната програма продължи с посещение на Националния аквариум в Ла Валета.

Припомняме, че 14-то издание на конкурса е с променен регламент и зрителски вот тази година няма да има. Той ще бъде заменен от гласуване на две международни журита -  професионално и детско  (деца на възраст между 9 и 14 години) с по пет члена от всяка участваща страна. В допълнение ще има и експертна група от трима членове, която ще оценява изпълнителите в конкурса на живо по време на финалния концерт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Преди години, по време на рекламите, можеше да идеш до хладилника. Сега можеш да идеш и до Кауфланд...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари