В Москва клякаш 30 пъти и пътуваш безплатно в метрото

1
Руска иновация
Руска иновация Видео: RT на русском

В големия град наземният транспорт все още е най-популярният начин да се придвижиш от точка „А“ до точка „Б“, независимо за какъв точно говорим.

Може да е личният ви автомобил, обществен рейс, такси, велосипед, а защо не и пеша… Вариантите са безброй. Често пъти обаче ви се случва да правите нещо, което не ви се случва толкова често – да се качите на метрото.  Слизате в студения подлез под интересната светло синя табелка и стигате до будката на входа. Пускате левче на лелката, а тя някак си глухонямо ви подава билетчето, което трябва да ви осигури достъп до мотрисите на бат‘ Бойко.

Е, да, но почти винаги в портфейла си просто нямате дребни стотинки… или поне не и точно един лев, пишат от No-comment

Следва „голямото“ разваляне на пари. И тук отново главна роля играе лелката, сякаш в тези гишета работят само и единствено с монети. Плащате с банкнота от 10 лв., а в замята получавате един килограм жълтици… Все едно се опитват да ви подготвят за всичките пътувания с метрото до края на живота ви.

Колкото и странно да ви звучи цялата тази история е сериозен проблем за някои хора. В Русия обаче знаят как да решат уравнението.

Станция „Олимийска“ в Москва предлага един по-различен начин на плащане. Вместо с пари, една от билетните машини в руската столица работи с клекове… Да, точно така! Клякаш 30 пъти и автомата ти пуска билетче. Танто за танто!

Хем се раздвижваш леко, хем си осигуряваш лесен достъп до някои от най-посещаваните точки на Москва.

Би било доста интересно, ако подобен уред бъде поставен и в софийското метро. Сигурни сме, че точно след 1 месец половината столичани ще приличат на щангисти в краката…

Източник: No-comment
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари