В „Медика Кор“ - Русе вече извършват криоаблация на сърдечни аритмии

0
Процедурата се извършва след консулт със специалист и се поема от здравната каса
Процедурата се извършва след консулт със специалист и се поема от здравната каса Снимка: СБАЛК „Медика Кор“

Процедурата се извършва след консулт със специалист и се поема от здравната каса

В лабораторията по Електрофизиология на кардиологична болница „Медика Кор“ в Русе вече се извършва и криоаблация на сърдечни аритмии.

Най-често този вид аблация се използва при предсърдното мъждене, което е сред най-разпространените аритмии при пациентите. За разлика от радиофреквентната аблация, при която радиофреквентен ток „загрява“ тъканта, този вид аблация се осъществява посредством криобалон, чрез който се постигат ниски температурни стойности (от порядъка на -30°С и по-ниски). Това води до премахването на аритмията или условията за появата ѝ, обясняват от болницата.

СБАЛКМедика Кор“ разполага с апаратура за крио- и радиофреквентна аблация, чрез която екипът от обучени специалисти начело с д-р Емилиян Мартинов извършва лечение на пристъпно и персистиращо предсърдно мъждене, както и всички други видове аритмии. Електрофизиологичните процедури се извършват след консулт със специалист и се поемат от здравната каса, без доплащане от страна на пациента.

Пациентите, които желаят да се консултират, могат да си запишат час на тел. 0886 110 126 или на регистратурата на лечебното заведение с адрес: гр. Русе, ул. „Рига“ №35, ет. 3.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари