В Карлово показаха уникална изложба на рисувани яйца от цял свят

0
Яйцата са изработени от дърво, глина, порцелан и керамика
Яйцата са изработени от дърво, глина, порцелан и керамика Видео: NOVA

Яйцата са изработени от дърво, глина, порцелан и керамика

В Карлово представят за първи път в България изложба на яйца от цял свят. Вече 30 години Димитър Арнаудов събира декоративни яйца от различни точки на света. Те са изработени от дърво, глина, порцелан и керамика.

Яйцето носи в себе си едно уникално вълшебство, то е символ на живота”, сподели пред NOVA Арнаудов, който е автор на изложбата.

Първото си декоративно яйце колекционерът е закупил през далечната 1972 г. То е и най-ценното за него.

Всяка една колекция, която събира един колекционер, както съм аз, не е за да бъде показвана, а за да възпитава и утвърждава личността на човека и да ни научи, че красотата днес може да я има, а утре не, да се радваме на мига такъв какъвто е”, казва още Димитър Арнаудов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари