В Италия финализираха пакет от рестрикции за неваксинираните

1
Това се прави, за да бъде предотвратена евентуална вълна на Делта варианта
Това се прави, за да бъде предотвратена евентуална вълна на Делта варианта Снимка: БТА

В Италия 50% от населението над 12-годишна възраст вече е имунизирано срещу COVID-19 с две дози от ваксините, но се оказва, че това не е достатъчно, за да бъде предотвратена евентуална вълна на Делта варианта.

Заради все по-набиращите сила антиваксърски настроения в апенинската държава все повече хора отказват да се ваксинират срещу вируса. Поради тази причина правителството на Марио Драги финализира пакет от рестрикции за тези, които отказват да се имунизират, пише Novini.bg.

Така ваксинираните ще се сдобият с т.нар. зелен сертификат за ваксинация, чрез който ще могат да посещават концерти, театри, дискотеки, спортни събития, фитнес зали и сватби. По отношение на ресторантите и пътуването с влак/самолет пък ще бъде необходимо човек да е имунизиран поне с първа доза от ваксините срещу новия коронавирус.

Целта е на всяка цена да бъде избегнато разпространението на Делта варианта в страната чрез прилагането на допълнителни ограничения рестрикции. Освен това правителството обмисля да удължи извънредното положение, което приключва в края на юли, с още три месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари