В "Ислямска държава" се друсат с накротици на НАТО, от лаборатория в България!

0
Каптагонът, освен че е използван от членовете на "Ислямска държава", е и източник на доходоносен бизнес за джихадистите
Каптагонът, освен че е използван от членовете на "Ислямска държава", е и източник на доходоносен бизнес за джихадистите

Каптагонът – наркотик, който джихадистите от "Ислямска държава" използват масово, за да придобият издръжливост и за да не изпитват страх, е разработен в лаборатория на НАТО в България.

Това съобщава Tunisie numerique.

От изданието посочват още, че след производството си каптагонът достига под формата на малки бели хапчета до ислямистите, които участват във войната в Сирия. Освен че притъпява страха и потиска усещането за болка, каптагонът има и халюциногенен ефект.

Каптагонът, освен че е използван от членовете на "Ислямска държава", е и източник на доходоносен бизнес за джихадистите. Трафикът на наркотика позволява на групата да купува оръжия и да извършва военни операции, пише пък френският вестник L'Express.

Под действието на каптагона човек не изпитва никакви чувства. Малкото бяло хапче на основата на амфетамини и кафеин се е превърнало в двигателната сила във войната, която поведе "Ислямска държава".

Предписвано при хиперактивност, депресия и нарколепсия, от 1986 година хапчето е включено в списъка на Световната здравна организация с психотропните субстанции. В началото на века производството му в Сирия и Турция е отбелязало бум, а крайните потребители са били страните от Персийския залив. Днес от препарата се възползват джихадистите.

Дава ти енергия, започваш да се биеш неуморно. Можеш да вървиш безспир, непознаващ страха. Бойците го използват, за да останат будни, за да се контролират и за да подобрят сексуалния си живот", разказва трафикант на хапчетата.

Каптагонът се оказва незаменимо оръжие за джихадистите. "Удрят ги, а те не усещат болка. Повечето се шегуват и се смеят, докато ги бият", разказва офицер на бригада в Хомс.

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари