МВР събра за седмица над 2,5 милиона лева от глобени шофьори

0
Проверени са близо 80 000 шофьори на пътя
Проверени са близо 80 000 шофьори на пътя Снимка: МВР

Заловените да шофират след употреба на алкохол са 179

Малко над 2,5 милиона лева събра полицията само за седмица от глобени шофьори, съобщиха от МВР.

Проверените моторни превозни средства са 81 661. Извършен е контрол на 79 502 водачи и пътници. Съставени са 23 452 фиша и 5 060 акта за установени административни нарушения.

В рамките на изминалата седмица са установени общо 179 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – от тях 113 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 66 - с над 1,2 на 1000, 26 са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 80 души, 30 са отказали да бъдат тествани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Azz
    Назад си с инфото, вече дават на съдия изпълнител затова събират толкова
  • 3
    1
    Кат
    Събрали, чушки! Само са написали са актове за 2.5 милиона, ще ги съберат друг път! Тук специално, в Абсурдистан събирането на пари от актове и глоби е може би най-ниското в цяла Европа! Има хора, които от години имат неплатени актове и продължават да си карат, че трупат и нови!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари