В Гимназията по дървообработване отбелязаха 3-ти март с тържество

5

На входа на школото граждани разгледаха панорамната композиция на Шипченската епопея, дело на младите дизайнери

В препълнената аула на ПГДВА „Йосиф Вондрак“ учители и ученици отбелязаха Националния празник на Република България. Залата беше украсена със знамена и табла за празника, звучаха патриотични песни, съобщават от школото.

С много старание бяха подготвени табла с мисли от гимназистите за Васил Левски и за България, които съдържаха силни емоционални послания. Тържеството откри г-жа Галя Тодорова – директор на гимназията. След нейния поздрав по традиция ученици, родители и учители заедно рецитираха стихове, посветени на България.

Важна част от събитието беше представянето на националните символи на Родината ни - Химн, Знаме и Герб.

Интерактивна карта разкри столетната история на Европа с изчезването и появата на България през годините на падение и възход. Целият текст на тържеството беше от посланията на гимназистите за Освобождението. В края на тържеството всички изпяха „Мила Родино, ти си земен рай!“ с искрено вълнение.

След изпълнението на Химна бяха наградени победителите в конкурса за Лъвски скок, а всички класове бяха отличени за изработените табла за празника в класните стаи.

На входа на гимназията учители, ученици и граждани разгледаха с голям интерес панорамната композиция на Шипченската епопея, дело на младите дизайнери.

Честит празник на нашата България!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Русенец
    Сега остава и да накарате учениците си да ходят на училище! 11-те и 12-те класове изобщо не се вясват в даскалото. От години е така.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари