В Германия вече е разрешено да се използва дизел, направен само от олио за готвене

4
Парафиновите дизелови горива вече също са одобрени като чисти горива
Парафиновите дизелови горива вече също са одобрени като чисти горива

Парафиновите дизелови горива вече също са одобрени като чисти горива

Хранително масло отдавна се добавя към дизеловото гориво. В Германия обаче вече е разрешено бензиностанциите да продават т. нар. горива без минерални масла. Шофьорите ще могат да зареждат дизелово гориво, произведено от 100 процента използвано олио за готвене, като мазнина за пържене, пише 24 ЧАСА.

Така наречените парафинови дизелови горива вече също са одобрени като чисти горива, съобщи германското министерство на околната среда след решение на правителството. Произвежда се например от отпадъчни материали и растителни масла или на базата на природен газ.

Това гориво и сега може да се добавя към конвенционалното дизелово гориво. Но според изменената наредба може да се предлага в 100-процентова концентрация. С цел предотвратяване на щети по превозните средства от неправилно зареждане с гориво, новата наредба задължава бензиностанциите да предоставят единна информация на потребителите.

Настоящото насърчаване на парафинови дизелови горива от изкопаеми източници трябва да бъде спряно, за да се избегнат вредни за климата стимули.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    До пети
    Когато пишеш за Германия и немците най-добре първо посети тази държава. Първо - никой никога не ти крещи. Уважават хората и туристите. Второ - дори и да не знаят английски, което е рядко при по-младите, винаги са готови да ти услужат. Лично аз станах свидетел в град Триер на барман, която свободно пред мен говореше както на английски, така и на френски. Въобще на много неща може да се научим от немците. Освен да лапаме наготово парите, които изкарват с труда си
  • 0
    7
    Балканеца
    В България от години има хора си джиткат на използвано олио, сетили се немците 130 год след Рудолф Дизел, че двигателя можел и с растителни масла да работи :D
  • 0
    6
    Отегчен да 123
    Повярвай ми, във Франция са по големи шовинисти. До един разбират и говорят английски, но отказват да ти отговарят докато поне не опиташ да скалъпиш няколко думи на френски.
  • -1
    5
    123
    Няма такива фантастични филми, като английски език в германия. В момента в който заговориш на английски започват да те гледат с огромно презрение. Крещяли са ми на немски, "защо не знаеш немски а говориш английски...?" германия не е държава, а зле прикрита нацистко националистическа к о ч и н а. Само най-избортиралите олигофрени я уважават. Само да видя мизерна шваба да безпределничи в България, ще го бия докато не се насере. Да внимават, тук не ги обичат.
  • -1
    4
    до 3
    И аз това се оптивам да им обясня на тя европедали, че рипат много за там и за тамошните "ценности", ама оттука рипат, а не оттам. Искат България да се превърне в същата аморална, сатанинска помиийна яма като "великия запад", понеже те са прекалено некадърни и не могат да отидат там. Нито на почивка понеже ще се изгубят и с руски език няма да се оправят, още по-малко да работят и да живеят там, защото освен че не знаят езици, които се говорят там, нямат нито образованието, нито квалификациите, нито способностите, и най-накрая - нямат манталитета - ще отидат там и веднага ще цъфнат и завържат като "Дивите СеляндурЯ от държавата от третия свят - България". Отделно когато аз бях в училище, английския беше задължителен от 5ти клас нагоре, после и втори език - германски, руски, испански, френски. И толкова много от съучениците ми за 7 години английски нищо не успяха да научат, така че няма значение кой кое поколение е. Хора, които са неграмотни и се придържат към културата на дивите селяндуря или батките, дето са перманентно облечени с анцузи, нищо не са научили през живота си и нищо няма да научат, затова искат европата да дойде в България, понеже от тях нищо не става и не могат да отидат в европата. Ама ако можеха и имаха поне 2 полудеформирани мозъчни клетки в главата да правят контакт, щяха да видят каква дупка е запада - хората са морално осакатени и глупави и излъгани и стават все по-глупави, все по-пропаднали, наркоманията се разраства с бързи темпове, също така и бездомниците и живота там е хубав само на снимки и на видеа, не на живо и не за всеки... с всеки ден за все по-малко и по-малко хора. Затова и тези, които се радват на това предателско правителство в България в момента съставено от държавни предатели, индоктринирани от запада и слуги на масоните и сатаната, са пълни идиоти да им се радват и да ликуват за тях сякаш те ще оправят България и ще я доближат до така копняният запад. Няма да стане, истината е че само ще ни направят живота по-непоносим, но няма как на някой, който цял живот ходи с напикани гащи да му обясниш че има възможност и да ходи със сухи гащи, това за него е немислимо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари