В Гърция посрещат най-заразната Ковид-вълна досега

0
Лекари се опасяват от появата на нов вариант
Лекари се опасяват от появата на нов вариант

Последната вълна на КОВИД-19 в Гърция е "най-заразната досега"

Това каза професорът по пулмология Никос Дзанакис, цитиран от в. "Катимерини", предаде БТА.

"Реалният брой на случаите не е 15 000-20 000, а между 30 000 и 50 000", каза той пред Open TV снощи.

Дзанакис отбеляза, че подвариантът ВА.5 на варианта Омикрон на КОВИД-19 се предава с изключително бързи темпове и има сериозни симптоми, въпреки че това не предизвиква много голяма тревога.

Притеснени сме от повторните инфекции, които се наблюдават при някои пациенти, каза той.

Дзанакис прогнозира, че сегашната вълна ще достигне своя пик в края на юли и броят на случаите ще намалява много бавно.

"Ние обаче се опасяваме от появата на нов вариант. В края на септември може да ни очаква неприятна изненада", каза той.

Ние не сме в края на пандемията. SARS-CoV-2 продължава да се развива и за съжаление това е нещо, което не можем да предвидим и контролираме, каза д-р Йоргос Папас той пред агенция АНА-МПА.

Той също така отбеляза, че бустерните дози ваксина намаляват вероятността от повторно заразяване и повишават имунната защита срещу риска от тежко протичане на КОВИД-19.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    плюс-минус
    Това не са ваксини, а неизвестни за хората субстанции / какво съдържат знаят само производителите им, но мълчат, защо ли/. Истинските ваксини се поставят един път и предпазват за цял живот от определена заразна болест.
  • 4
    3
    До дебила под мен:
    А ти защо се наши с 6-7 игли като гоблен, бе, идиот нещастен?!! Защото НЕ искаш се предпазиш от заразяване? Или защото така ти казаха, че е правилно?!! Тъпак! Заслужаваш си и инсулта и нервните увреждания от *ваксините*, даже и да пукнеш – ще те пишем: супер_кавид_идиот, УМРЯЛ, ама шесторно *ваксиниран*! Е, ще отидеш в Рая, за разлика от мен!
  • -13
    2
    не е смешно
    иглата не те предпазва от заболяване, само дебилите още не го разбрахте, а от умрелите над 90% са неваксинирани. има данни, чети и не се излагай по сайтове...
  • 11
    1
    Ха-ха-хах!
    За по-изтрещели ковид-идиоти не бях чувал: всичкото грък – тройно *ваксиниран* и boost-ериран с по още две игли! И пак болни и умрели?!! Е, няма такива тъпаци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари