В Долна Студена не остана нито едно здраво зърно грозде

1
Падналият дъжд е около 50 литра на квадратен метър
Падналият дъжд е около 50 литра на квадратен метър

Сериозни щети нанесе бурята, вилняла в неделя вечерта, в населените места на община Ценово.

Дъждът беше премесен със силна градушка като на места ледените зърна достигаха големината на орех.

Най-сериозни са пораженията в село Долна Студена. По лозите не е останало нито едно здраво зърно с грозде, а листната маса е надупчена като решето. Падналият дъжд е около 50 литра на квадратен метър.

Със сигурност поне още няколко дни ще продължи почистването на населените места от счупени клони и паднали дървета. По пътя за Русе, Свищов и  Бяла също има пречупени големи стволове на дървета, които временно затрудниха движението, но вече се разчистват от служители на АПИ“, съобщи зам.-кметът на община Ценово Ваня Игнатова.

В понеделник  сутрин части от асфалтовата настилка бяха застлани с дебел слой листна маса, която правеше пътищата хлъзгави и изключително опасни. Участъците се превърнаха в сериозно изпитание за уменията на водачите на МПС.

В село Пиперково заради преплетени жици от силния вятър е възникнал пожар. Запалването е възникнало в частен имот, но бързо е било овладяно, като са изгорели само сухи треви. В понеделник до обяд в по-голямата част на селата Белцов и Долна Студена не беше възстановено електрозахранването. Екипи на Енерго Про продължаваха да подменят скъсани проводници.

Ръководството на общинската администрация в Ценово е потърсило за съдействие областния управител на Русенска област Галин Григоров. Той е обещал да съдейства и екипи на електроразпределителното дружество в близките дни ще окастрят опасните клони на дърветата до електрическата мрежа, за да не се стигне отново до неприятни инциденти. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари