В Бургас почитат паметта на Ваня Костова

1
През целия ден от всички културни институции в града ще звучат нейните песни
През целия ден от всички културни институции в града ще звучат нейните песни Видео: bTV

През целия ден от всички културни институции в града ще звучат нейните песни

В Бургас почитат паметта на Ваня Костова. През целия ден от всички културни институции в града ще звучат нейните песни. Под символа на града - часовникът е оформен специален кът, където всеки може да остави цвете за звездата на българската естрада, информира bTV.

Ваня Костова си отиде вчера, малко след като навърши 64 г., но десетките песни, които изпя с вълшебния си глас, остават. Музикалната ѝ кариера започва в началото на 80-те със създаването на „Тоника СВ“.

"Ваня трябва да бъде запомнена с начина, по който интерпретираше, тя не танцуваше на сцената, не бродеше наляво-надясно. Тя стоеше на едно място и вълнуваше хората с гласа си не с движенията си. Гласът ѝ беше дори философски, дълбок, непостижим глас. Публиката ѝ вярваше и пееше с нея", разказа композиторът Стефан Диомов.

Те раждат хитове, като „Приятели“, „За старата любов“, „Обич“, „Звезда“ и още десетки, изпети само от Ваня, сред тях и вдъхновени от стиховете на Петя Дубарова.

Ваня беше и дълбоко вярваща, вярвам че сега е на по-добро място, със сигурност ще остане празнота“, добави Теодор Шишманов от „Тоника СВ".

Преди седмица във Велико Търново Ваня Костова изнася последния си концерт, а на 1 август в Летния театър в Бургас незабравимите ѝ песни ще бъдат изпети в нейна памет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари