В Бръшлен почетоха Свети Николай Чудотворец

0
Раздадоха курбан за здраве на всички миряни
Раздадоха курбан за здраве на всички миряни

Областният управител на област Русе Галин Григоров присъства на днешната литургия, посветена на Никулден, която беше отслужена от отец Марин Попниколов в православния храм в село Бръшлен.

Той поздрави присъстващите и им пожела преди всичко смирение и мъдрост. „Бъдете единни! Съхранявайте и предавайте българската памет и традиции! Бъдете достойни потомци на предците ни! Нека Свети Николай Чудотворец бди над Вас и Ви закриля!“ добави още Григоров.

По традиция от 2015-та година на всички миряни по време на службата, както и на потребителите на услугата домашен социален патронаж беше раздаден курбан. Инициатор на идеята и съответно дарител на курбана е председателят на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и народен представител Искрен Веселинов.

Сред официалните гости бяха още кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов, председателят на Общинския съвет Илиян Иванов, както и общински съветници.

Припомняме, че в миналото населеното място е било дом за много рибари, а самият отец Марин Попниколов първоначално е служил именно в Бръшлен също като своя баща.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари