В Благоевград чакат повече от четвърт век да бъде асфалтирана улица

0
Улица „Люлин“ се намира в един от най-оживените квартали на Благоевград. За проблемите си хората многократно са подавали жалби и сигнали, придружени с подписки до общината
Улица „Люлин“ се намира в един от най-оживените квартали на Благоевград. За проблемите си хората многократно са подавали жалби и сигнали, придружени с подписки до общината Видео: БНТ

Около 50 благоевградски семейства чакат повече от четвърт век, за да стане тяхната улица приоритетна за асфалтиране и изграждане на улично осветление

Улица „Люлин“ се намира в един от най-оживените квартали на Благоевград. За проблемите си хората многократно са подавали жалби и сигнали, придружени с подписки до общината, предава БНТ.

Блоковете са добре изглеждащи и новоустроени, проблемът е, че по настилката, която ходят живущите има огромни зеещи ями.

"Аз живея тук повече от 20 години и бивш домоуправител съм. Пускали сме много жалби в общината, мисля, че над 10-15. Винаги ни обещават, че ще ни направят осветление, тротоар, ще асфалтираме улицата, но до ден днешен нищо не е извършено. Казват ни: За тази година нямаме пари, те свършиха. Децата си играят на улицата, излизат пред колите внезапно, тичайки с колела. Мазетата се наводняват, нашият блок и отсрещната кооперация", каза бившият домоуправител на една от жилищните сгради Кирил Спасов.

Жител на квартала обясни, че проблемът е стар - на около 25 - 26 г. и предлага да нарекат уличката Калната отсечка, защото разстоянието изобщо не е голямо - 70-80 метра.

Заместник-кметът на община Благоевград инж. Венелин Трошанов обясни: "Земята трябва да бъде отчуждена, защото има улична регулация. Трябва да бъдат отчуждени имотите, през които минават. След това трябва да бъде проектирано и чак след това асфалтирано."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари