В Банкок ожениха брат и сестра, които са едва на 6 години

2

Според поверието децата били разделени влюбени в предишния си живот?

Будистите считат, че разнополовите близнаци са били влюбена двойка в предишния си живот и че тогава са били разделени. Ето защо се връщали на земята отново, за да може Карма да изправи тази несправедливост. Съдбата им дава нещо като втори шанс. За да се избавят душите на влюбените от тъгата по някогашната раздяла, будистите устройват ритуална сватба на близнаците.

Според поверието, колкото по-рано ги "оженят", толкова по-бързо душите на децата ще се освободят от оковите на миналото и повече няма да ги преследва лош късмет.

Ето защо родителите на близнаците Киви и Китара, организирали тържествена церемония, за която похарчили хиляди долари, пише "Дейли мейл". Сватбата се провела на 25 декември т.г., близо до Бангкок. Децата са родени през 2012 г., т.е те са едва на 6.

Самите родители пишат на фейсбук страницата си:

"Ние правим тази сватба, защото вярваме, че в миналото нашите деца са били разделени влюбени. Това поверие сме наследили от нашите предци. Сватбата ще помогне на близнаците ни да решат този проблем на душите си, който те носят от миналия си живот. Ако се оженят, ще имат дълъг и щастлив живот!..."

Цивилизованите хора трудно могат да разберат подобни разсъждения. Християнството отрича съществуването на прераждане, респ., че има минал и следващ живот. Макар че никъде в християнската религия не е обяснено къде отива душата на човек след смъртта?...

Според една теория първоначално в Библията е имало цял раздел, посветен на преражданото. Той, твърдят богослови, бил премахнат по заповед на императрица Теодора на един от вселенските събори, по политически причини. Целта на "редакцията" била населението да бъде държано в страх и подчинение, в състоянието на безнадеждния завършек със смъртта. Християнинът е лишен от шанса да поправи грешките от земния си живот, защото никъде не е казано, че отново ще живее сред живите....

В случая, т.нар. сватба на двете деца, е по-скоро ритуал с магическа сила. Сватбата няма нито юридическа сила, нито носи задължението за някаква обвързаност. Майката на децата обяснява, че те ще бъдат добри приятели за цял живот, а когато пораснат и всеки намери своята половинка, няма да има никаква пречка да свържат живота си с друг човек.

"Ритуалната сватба, обаче, ще остави един красив спомен в сърцата им и ще ги научи да се обичат - да държат един на друг, каквото и занапред да им се случи!...", обяснява майката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари