В България има двама милиардери и над 1200 милионери

0
За последната една година страната ни се е сдобила с нови 255 милионери
За последната една година страната ни се е сдобила с нови 255 милионери

Двама милиардери и над 1200 милионери има в България. Това сочат данните на Българската народна банка.

За последната една година страната ни се е сдобила с нови 255 милионери. Така българите с банкови влогове, надхвърлящи 1 милион лева през 2023 са 1277.

Общата сума на милионерски влогове бележи ръст с над 25,3% за една година и надхвърля 3,5 млрд. лв.

Всеизвестно е, че братята Георги и Кирил Домусчиеви отдавна са милиардери. Богатството им е по 2,1 млрд. долара на човек. Това сочат данните на "Форбс" в онлайн класацията "Милиардерите в реално време".

В момента те заемат 1427-о място в списъка. Георги е на 50 г., а Кирил - на 54.

За пръв път двамата влязоха в класацията през ноември 2021 година. Тогава "Форбс" оцени състоянието им на по 2,1 млрд. През следващата година то намаля до под 1,9 млрд. долара, но към днешната дата братята са възстановили първоначалното си богатство.

Класацията на "Форбс" води собственикът на "Тесла" и "Туитър" Илон Мъск с 259.4 млрд. долара. След него по богатство е собственикът на "Луи Вюитон" французинът Бернар Арно, който със семейството си притежава 214.9 млрд. долара. А трети е собственикът на "Амазон" Джеф Безос със 158 млрд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Охо бохо
    Пропускат собствениците на България Бойко Шиши,Агата.Домусчиеви им дишат прахта.
  • 12
    1
    Възмутен
    Голяма част от тази милионери са особена порода. Получиха незабравим за всички ни начален старт. А именно.... приватизацията.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари