Управителят на БНБ – милионер с ново "Мазерати"

1
Димитър Радев си купил луксозния автомобил за близо 200 000 лева
Димитър Радев си купил луксозния автомобил за близо 200 000 лева

Димитър Радев си купил луксозния автомобил за близо 200 000 лева

С нов семеен автомобил "Мазерати" се е сдобил управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев миналата година според информацията от имуществените декларации на хората на публични постове. Луксозното возило е купено за 188 497 лева.

Според имуществената му декларация, в банкови влогове Радев държи 1 320 073 лв., в инвестиционни фондове – 40 000, в акции – 28 081 лв. Изплаща заем от 2010 г. за 70 163 български лева. Годишната данъчна основа от трудовите му доходи е 342 708 лв, което значи месечна заплата от близо 30 000 лв., а доходите му от МВФ са 190 231 лв, сочат данните от неговата годишна имуществена декларация пред КПКОНПИ, пише Actualno.com.

Какво е положението с колегите му в БНБ?

Подуправителят Калин Христов има влогове в банки на стойност 1 896 533 лв. Той беше спряган за следващ управител на БНБ по времето, когато се вихреше кризата и аферата с КТБ. но така и не зае поста: Бойко Борисов се отказа от идеята си Калин Христов да оглави БНБ

Колегата му Нина Стоянова от 2022-ра притежава лозя в село Лесичово, семеен лек автомобил "Тойота" за 59 000 лв. Влоговете ѝ в банки са за 244 835 лева.

Паричните суми, които има като налични и в банкови влогове на другия подуправител Радослав Миленков са на стойност 628 245 лева.

Главният секретар на БНБ Снежана Деянова е собственик на част от наследствена къща в с. Горни Окол (Софийско) и на сумата от общо 1 275 150 лв.

Елица Николова - член на Управителния съвет на БНБ, притежава апартамент в София от 1997 с площ 88 кв. метра. Миналата година със съпруга ѝ са купили апартамент в столицата от 112 кв. м. Отпреди имат парцели и къща в София. Държи 39 800 лв. в банки и налични, 25 000 лв. в инвестиционни фондов. Има потребителски кредит от 52 764 лв.

Колегата ѝ Илия Лингорски има 8527 лв. в банка и задължения (заем, кредитна карта, лизинг за автомобил) общо за 156 741 лв.

Другият им колега Людмила Елкова от миналата година е с лек автомобил "Киа Стоник" за 28 900 лв. Има и стар "Мицубиши Колт" за 5000 лв., в банки влоговете ѝ са 249 675 лв.

Николай Неновски – също член на УС на БНБ, е собственик на идеални части от 2 апартамента в София, единият от който наследен. Притежава наследствена къща в с. Балван (Великотърновско) и налични 46 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    4
    +++
    Само един истински либерален ЕвроХей от България не гледа в своята кочинка, а в тези на другите, и търси причината(за кончинката) не в себе си, а в миналото! Само един истински либерален ЕвроХей от България пише коментари изразяващи идеите му по сайтове, фейсбуци и т.н., защото като дела и интелект е доста далеч от либерализма и демокрацията!
  • -4
    3
    ,,,
    Само много комплексиран некадърен долен кумуняст би направил подобен коментар и да хули и завижда на умните, учените в престижни западни университети, работещи, успели българи. Но, където кумунделите са унищожили, ограбили и продали държавата на ТероруZZстан ......
  • 6
    2
    ...
    Само много комплексиран нахален долен педераст би направил подобна покупка в бедна и разделена държава. Но, където мафията си има държава ......
  • 4
    1
    88
    Има пари-угажда си!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари