В България да си честен, значи да си балък

0
Какво е общото между честността и пасивния хомосексуализъм?
Какво е общото между честността и пасивния хомосексуализъм?

Какво е общото между честността и пасивния хомосексуализъм?

Освен факта, че и двете ти напират отвътре и няма как да ги спреш, у нас и чисто физиологическото им изражение е едно и също - навеждаш се уверено напред, изуваш гащи и чакаш да те опънат. Поне за това ми напомня случаят с 8-годишното хлапе от Велинград, което намери чантичка с 54 000 евро, върна я на чичкото, който си ги е спестил от закуски, и получи за награда 100 кинта и разрошване на косичката от нежната ръка на баровеца, пише Евгени Чертовенски във Всеки ден.

Само това дете да беше, но у нас изобилства с примери за толкова първична честност, че чак граничи с педерастлък. През октомври 2014 г. 79-годишната баба Стефана от град Кула, която живее с 250 лева на месец, намери 17 000 лева и ги върна на собственика. За благодарност той... й целунал ръката.

Най-емблематичният случай пък със сигурност е на бай Кольо Кантонера, който даде на ченгетата 3 милиона лева, които намери на влаковата линия. Те пък го наградиха с грозен часовник, на който не му стигат парите даже да купи китайски батерии за 5 лева.

Не ми се искаше да гледам с цинизъм на постъпката на тези достойни хорица, но цинизмът е обществено заложен. Нещо повече - записан е в „Държавен вестник". Ето какво четем в член 88 на Закона за собствеността: „Когато собственикът и изгубилият вещта не са известни, онзи, който я е намерил, е длъжен да я предаде незабавно в съответната служба „Общинска собственост". Ако собственикът или изгубилият вещта я поиска в годишен срок от намирането, вещта му се предава срещу заплащане възнаграждение в размер 10% от стойността на вещта и разноските по пренасянето и пазенето".

С други думи, ако загубиш нещо и държавата ти го намери, тя веднага ти взима 10%, че и ти таксува режийни за всеки ден, в който ти го е пазила. А ако някой нещастник ти направи услугата да ти го върне директно, можеш да минеш с целувчица и потупване по рамото. Страхотен пример за честност и човеколюбие ни дава законът, как после да не си изряден гражданин. Пък било то и с изути до глезените гащи.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари