В Асеновград се молят падналият пилот да е жив

0
Много отзивчив човек, ведър и усмихнат, казват негови съседи
Много отзивчив човек, ведър и усмихнат, казват негови съседи Снимка: Кадър от Bulgaria On Air

Майор Валентин Терзиев живее в центъра на Асеновград, близо до храм "Св. Никола"

Майор Валентин Терзиев, който управлявал падналия в Черно море изтребител МиГ-29, живее със семейството си в Асеновград, научихме от "Марица". 47-годишният пилот, който е родом от Варна, има едно дете. Той е пътувал постоянно до базата в Граф Игнатиево, където е началник-щаб на ескадрила.

Терзиев живее в центъра на Асеновград, близо до храм "Св. Никола". "Много отзивчив човек, ведър и усмихнат", разказаха негови съседи. Всички те се надяват пилотът да бъде намерен жив, макар шансовете за това да са много малки.

Междувременно от Министерството на отбраната обявиха, че Военноморските сили провеждат операцията по търсене и спасяване на пилота с кораби и вертолети в морето край Шабла.

В нея участват два вертолета „Пантер“ от авиобаза „Чайка“, две корвети – „Решителни“ и „Бодри“, минен ловец „Цибър“, водолазен катер „Никола Фурнаджиев“ и катер на Главна дирекция „Гранична полиция“. Военнослужещите от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби извършват издирвателната операция в морски води на 11 км изток-югоизток от Шабла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари