Пилотът на падналия изтребител е майор Валентин Терзиев

0
Вижте как майор Валентин Терзиев e участвал в демонстрация по катапултиране и спасяване на пилот
Вижте как майор Валентин Терзиев e участвал в демонстрация по катапултиране и спасяване на пилот Видео: Bulgaria On Air

Той е началник на щаб на ескадрила в авиационна база Граф Игнатиево

Продължава операцията по търсене и спасяване на пилота на самолет МиГ-29, който изчезна тази нощ при инцидент по време на тактическото учение с бойни стрелби "Шабла - 21". Пилотът на изтребителя е майор Валентин Терзиев от 3-а авиационна база Граф Игнатиево на длъжност началник на щаб на ескадрила, съобщиха от Министерството на отбраната

Военноморските сили провеждат операцията по търсене и спасяване на пилота с кораби и вертолети в морето край Шабла. В нея участват два вертолета „Пантер“ от авиобаза „Чайка“, две корвети – „Решителни“ и „Бодри“, минен ловец „Цибър“, водолазен катер „Никола Фурнаджиев“ и катер на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Военнослужещите от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби извършват издирвателната операция в морски води на 11 км изток-югоизток от Шабла.

Вижте как майор Валентин Терзиев e участвал в демонстрация по катапултиране и спасяване на пилот:

"Наистина е трудно. И човек, в случая пилотът, трябва да даде всичко от себе си, за да се справи със всички предизвикателства." Това споделя за работата си майор Валентин Терзиев през 2019 г. по време на авиошоу в база "Граф Игнатиево". С демонстрациите са били отбелязани 30 години от въвеждането на въоръжение в българската армия на МиГ-29.

Майор Валентин Терзиев е пилотът, който претърпя инцидент с изтребител край Шабла през нощта и когото военните продължават да издирват.

С колегите си майор Терзиев е охранявал въздушното ни пространство. "Това е мисията "Air policing", при която във всеки един момент се излита по бойно дежурство поради някаква причина", разказва той в интервю за Bulgaria ON AIR.

На събитието майор Терзиев е участвал в  демонстрация по катапултиране и спасяване на пилот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари