В АГ-комплекса отпразнуваха Бабинден

1

Кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов поздрави началника на АГ-комплекса д-р Георги Хубчев и неговия екип по повод Деня на родилната помощ – Бабинден, който отбелязваме по стар стил на днешния 21 януари.

На тържеството в Акушеро-гинекологичния комплекс днес присъстваха още народният представител от ГЕРБ г-н Пламен Нунев, зам. областният управител г-н Станимир Станчев, ректорът на РУ проф. Велизара Пенчева, председателят на комисията по здравеопазване и социална политика към ОбС д-р Теодора Константинова, изпълнителният директор на УМБАЛ-Русе д-р Иван Стоянов и част от неговия екип и др.

Старшата акушерка Галя Добрикова изми ритуално ръцете на д-р Хубчев, на младите колеги и на утвърдените лекари.

През изминалата 2016-а година са се родили 1557 бебета в Акушеро-гинекологичния комплекс към УМБАЛ-Русе - 823 момченца и 734 момиченца, 31 двойки близнаци и 1 тризнаци.

"От 2017-а ще се сбъдне и мечтата на д-р Хубчев в АГ-комплекса да има и структура за асистирана репродукция", заяви кметът Пламен Стоилов, който се ангажира да внесе предложение в Общинския съвет за финансиране на дейността.

Подкрепям целия екип на Акушеро-гинекологичния комплекс и се гордея с нашата вече Университетска болница. Признателен съм ви за огромния труд, който полагате и любовта, която влагате в ежедневната си работа. Дано тази година се родят още повече здрави деца в Русе“, заяви кметът Пламен Стоилов. По стар обичай той връчи букет, кърпа и сапун на старшата акушерка, а на д-р Хубчев – поздравителен адрес за празника.

Д-р Георги Хубчев припомни, че отделението отговаря на ІІІ-то, най-високо ниво от медицинските стандарти в България и в него може да се извършва всичко по отношение на бременни, родилки, новородени и пациентки с гинекологични заболявания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари