Ужасът да отидеш до тоалетна в Близкия Изток

0
Навсякъде е мокро и мръсно, споделя българин
Навсякъде е мокро и мръсно, споделя българин Снимка: Shutterstock

Темата е деликатна, но не мога да не говоря за нея, след като се върнах от поредна страна в Близкия Изток, където съм се нагледал достатъчно на всичко това, споделя българин с бизнес в Арабския свят, цитиран от pochivka.blitz.bg.

Най-големият проблем на тоалетните там е винаги мръсният и мокър под. Няма значение дали става въпрос за обществена тоалетна на гарата, в бизнес залата на летището, на бензиностанция или в самолет в Близкия изток. Навсякъде е еднакво мокро и мръсно.

Никога няма да забравя тоалетната в бизнес салона на летище Джеда в Саудитска Арабия, където през 2016 г. трябваше да прекарам около 10 часа поради забавяне на полета ми. Бизнес залата беше пълна с богати араби в ослепително бели носии и червени и бели шамии на главите им.

Но едно посещение до тоалетната беше достатъчно и оставяш с впечатление, че се намираш в някаква конюшня, където живеят бежанци, а не тези богати саудитци, направо изкъпани в парфюм.

И за съжаление това е норма, а не изключение от правилото.

Целият проблем на мъжките тоалетни в арабските и мюсюлманските страни е, че поради религиозни особености и традиции там не е прието да се използва тоалетна хартия. Затова и в повечето тоалетни дори няма да намерите тоалетна хартия. Вместо това във всяка тоалетна има кана за вода или маркуч със сифон, който е фиксиран на стената до тоалетната. Именно те заменят функцията на тоалетната хартия.

Разбира се, когато използвате вода, огромно количество от нея пада върху пода на тоалетната, заради което и става мокро. Мръсните подметки на обувките разнасят тази вода из цялата тоалетна.

И благодарение на същите подметки, подът става мръсен. Достатъчно е само няколко посетители от улицата да тъпчат по мокрия под, дори и да не са използвали маркуча за измиване.

На приличните места и заведения заради тази особеност, в тоалетната много често дежури индуски чистач, който след всеки посетител мие пода. И когато на това място има голям наплив от посетители, мъжките тоалетни често имат опашки по аналогия с тоалетните за жени на летището: в края на краищата, след всеки втори или трети посетител, чистачът трябва да затвори тоалетната и да избърше пода там.

    

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари