Уволниха служител на "Бритиш Мюзиъм" заради липсващи експонати

0
Уволненият служител ще бъде съден
Уволненият служител ще бъде съден Снимка: Facebook / British Museum

Някои от експонатите са от XV век

Бритиш Мюзиъм” уволни свой служител заради липсващи и повредени експонати. Полицията проверява дали може да се говори за кражба.

Някои от липсващите предмети са от XV век. Те включват изделия от злато, бижута, скъпоценни и полускъпоценни камъни. Повечето от тях не са били изложени в залите, а са били съхранявани в склад.

Директорът на „Бритиш Мюзиъм” нарече случая „крайно необичаен", предава NOVA. По думите му институцията вече е затегнала сигурността и се опитва да си върне предметите. Уволненият служител ще бъде съден. Засега той не е задържан, като полицейският отдел за икономически престъпления проверява действията му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари