Уволниха скандален лекар от спешното във Враца

0
Според колегите му д-р Стойчев нямал нито едно безпроблемно дежурство
Според колегите му д-р Стойчев нямал нито едно безпроблемно дежурство

Станалият скандално известен в цяла България д-р Борис Стойчев от спешното отделение във Враца вече е уволнен, съобщиха от местната болница.

Ръководството на МБАЛ „Хр. Ботев” известило наетият на изпитателен срок лекар, че договорът му е прекратен едностранно. Това се наложи след десетките жалби и оплаквания срещу него от недоволни от поведението му пациенти.

Най-скандалният случай , който бе разследван от болницата бе с Лидия Манчева от врачанското с. Боденец. Младата жена пострада при инцидент в новогодишната нощ, след като падна от балкон на втория етаж в дома си. Тя потърсила помощ в спешното във Враца, където обаче била посрещната с крясъци и викове от дежурният тогава д-р Борис Стойчев.

Лекарят отказал да се легитимира, повикал полицейски екип заради измислено от него насилие, твърдят близките на пострадалата жена. Когато ченгетата установили, че никой нито е заплашвал, нито искал да бие лекарите, а само да ускори прегледа на Лидия, тя била прегледана, а след това пренасочена към болница в София.

Докато разследвали оплакването на Манчева и близките й, шефовете на врачанската болница били затрупани с нови жалби от пациенти, които били третирани зле от конфликтния лекар. Според колегите му пък Стойчев нямал нито едно безпроблемно дежурство и непрекъснато се забърквал в скандали с дошлите да потърсят помощ в отделението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари