Увеличиха с още 20 леглата за пациенти с коронавирус в УМБАЛ "Канев"

1
От днес в региона има общо 364 легла
От днес в региона има общо 364 легла Снимка: Dunavmost

298 са вече леглата за неинтензивно лечение на пациенти с COVID-19 в Русенско.

Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева.

От днес в региона има общо 364 легла за пациенти с коронавирусна инфекция, като 66 от тях са реанимационни.

До вчера те бяха общо 344, от които 66 интензивни. По този начин се цели осигуряване на възможност за своевременно лечение на всеки, който има нужда.

На практика бе увеличен капацитетът в Университетска болница „Канев“ с 20 легла. Те са предназначени за средно-тежки и тежки пациенти, които обаче все още нямат нужда от преминаване на командно дишане. Така в лечебното заведение реанимационните легла остават 24, като 4 от тях са предвидени за деца до 18-годишна възраст, а неинтензивните легла стават 131.

В останалите болници промени няма. В УМБАЛ „Медика Руселеглата за лечение на неусложнени пациенти остават 61, а реанимационните 46. Това е и болницата с най-голям реанимационен капацитет за хора с COVID-19 в региона. Също без промяна остават леглата в беленската болница „Юлия Вревска“, Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“, както и в отделната сграда на Комплексния онкологичен център, като там те са съответно 31, 45 и 30. Всички са за неинтензивни грижи.

По последни данни в момента на болнично лечение в региона се намират 305 души, като 52-ма от тях се нуждаят от интензивни грижи. Свободните легла са 59, като 14 от тях са реанимационни. При промяна на епидемичната обстановка остава възможността и за промяна бройката на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона във всеки един момент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари