Увеличиха парите за нощувка на украинските бежанци в хотелите в Русе

0
​Украинските бежанци, настанени в хотели в Русе и региона, трябва сами да се погрижат за изхранването си
​Украинските бежанци, настанени в хотели в Русе и региона, трябва сами да се погрижат за изхранването си

Украинските бежанци обаче, трябва сами да се погрижат за изхранването си

Увеличиха от 10 на 15 лева парите за нощувка по хотелите за бежанците от Украйна. Хотелиерите в Русе са доволни от този факт, показва репортаж на КИС 13.

Разходите за ДДС са за сметка на Програмата за хуманитарно подпомагане на украинските граждани с предоставена временна закрила в България.

Министерски съвет удължи срока на действие на програмата до 24 февруари.

Освен обекти държавна или общинска собственост, от помощта могат да се възползват и категоризирани или регистрирани места за настаняване, вписани в Националния туристически регистър. В такива обекти обаче ще се настаняват само лица, с временна закрила.

В удължения период на действие на програмата помощта за хотелиерите включва само заплащане на нощувката.

Около 200 - 250 украински граждани са настанени по хотелите в Русе и региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Гост
    За 30 години демокражбия западът измъкна два милиона души работна тъка от България. Един човек струва на България 20 000 лв, да се обучи, преди да излезе на пазара на труда. Една канадска фирма чопли по 9 тона злато на година, от България. Вноските на България към ЕС за 2021 г, са в размер на 1,68 милиарда. Платихме два и половина милиарда на САЩ за самолети, които те отказват да ни доставят. На всичко отгоре, сега ще им платим още, а ще получим ли нещо?
  • 4
    6
    Гост
    А за хората от Карловските села, нещо? Или те не са работили цял живот за България и не са й плащали данъци?
  • -1
    5
    хахах
    САЩ - враг на българщината! Ние искаме да си правиме кисело зеле в мазата на блока, те не ни дават!
  • -4
    4
    Долни русофоби
    сащ всяка година унищожава българщината! Това няма да го видите по ТВ каналите, защото и те са купени от сащ! България е колонизирана от агресора сащ! След 1990 година сащ узурпира България! Всички българи трябва да искаме незабавно изгонване на сащническия посланик от България с целия му антораж и прекратяване дипломацията с агресора сащ! Връщане на дипломацията и импорт-експорт с Русия и край на сащническата диверсификация! България каза НЕ на лъгъбътъ извращенията на сащ! сащ са ТУМОРЪТ на планетата заедно с англия!
  • -1
    3
    СкъсанЛявЧервенШушон
    По 10 милиарда отиват от България към Русия всяка година "благодарение" на продажните русоиди в политиката и бизнеса. Ако се прекъсне тая кражба , ще има пари за всички! Изритайте продажниците от ГЕЙРБСП-ДПС, Възраждане и т.н , спасете България! Тия които обвиняват американците са лъжци. Америка не краде от България, това го правят руснаците мафиоти и техните български слуги!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари