Увеличават се жертвите на силния трус в Тайван

0
Девет са загинали, ранените са 882, според последните данни на местните власти
Девет са загинали, ранените са 882, според последните данни на местните власти

Девет са загинали, ранените са 882, според последните данни на местните власти

Жертвите на днешното земетресение в Тайван вече са най-малко девет, а ранените – 882, съобщиха тайванските власти, като допълниха, че са изгубили контакт с около 50 души, предаде Асошиейтед прес.

Земният трус, който бе най-силният в Тайван от четвърт век насам, разтърси острова по време на сутрешния час пик и причини разрушения на сгради и пътища.

В столицата Тайпе паднаха керемиди от покривите на някои по-стари постройки, а училищата евакуираха учениците си на спортните площадки и им раздадоха на жълти предпазни каски.

Вторичните трусове продължиха през целия ден, в резултат на което пететажна сграда в окръг Хуалиен, близо до епицентъра на земетресението, се наклони под ъгъл от 45 градуса, а първият ѝ етаж се срути.

Тайванската противопожарна служба съобщи за девет жертви на труса, който бе регистриран малко преди 8 часа местно време. В. "Юнайтед дейли" писа, че трима туристи са загинали при свличане на скали в националния парк Тароко. В същия район е загинал и шофьор на микробус, след като превозното средство е било затрупано от камъни, предава БТА.

Противопожарната служба заяви, че е загубила връзка с 50 души. Има и още 70 души, които са хванати в капан, но се смята, че са живи. Сред тях има и миньори във въглищна мина.

Според тайванската Централна метеорологична администрация трусът е бил с магнитуд 7,2, докато по данни на американския Геофизичен институт магнитудът е бил 7,4. Епицентърът е бил на около 18 км южно-югозападно от Хуалиен и на дълбочина от около 35 км. Последвали са множество вторични трусове, като според американския Геофизичен институт един от тях е бил с магнитуд 6,5 и дълбочина от 11,8 км.

Земетресението предизвика предупреждение за цунами, което по-късно бе отменено.

Земетресението бе усетено и в Шанхай, както и няколко провинции по югоизточното крайбрежие на континенталната част на Китай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари