Увеличава се сексуалната експлоатация на украински бежанци

0
Повечето бежанци от Украйна са жени и заради икономическите трудности и физическата несигурност са изложени на риск
Повечето бежанци от Украйна са жени и заради икономическите трудности и физическата несигурност са изложени на риск Снимка: Reuters / архив

Повечето бежанци от Украйна са жени и заради икономическите трудности и физическата несигурност са изложени на риск

ЕС е обезпокоен от нарастващия трафик на украински бежанци и увеличаването на сексуалната им експлоатация, съобщава Евроактив, цитиран от БГНЕС.

"Трафикът на хора, както и сексуалното и трудовото робство на украински бежанци се увеличават, това отбелязват юристи от ЕС, организации с нестопанска цел и граждански активисти", казва Клара Бауер-Бабеф, колумнист на Евроактив.

Тя цитира и европейския юрист и ръководител на Комитета по правата на жените Робърт Бедрон, който казва, че хиляди бежанци от Украйна, предимно жени, са станали жертви на трафик на хора, но сега броят на жертвите бързо нараства.

Джоана Бишъп, заместник-директор на организацията на ООН „Women Europe", заяви, че повечето бежанци от Украйна са жени и че заради икономическите трудности и физическата несигурност те са "изложени на висок риск да се занимават с проституция или порнография". Това се потвърждава и от данните на Валиан Ричи от ОССЕ, според когото от началото на конфликта в Украйна изнасилванията на украински жени в Европа са се увеличили с 260%.

Авторът цитира и статистика за Европа, според която украинците са най-честите жертви на трафиканти на роби още отпреди началото на конфликта. Службата на ООН по наркотиците и престъпността съобщи, че до 2018 г. украинците са били "трафикирани" в 29 държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    песимист
    Ами то не е лошо да се знае ,че по отношение разпространението на СПИН Украйна е на първо място в Европа - все пак освен красиви са и дашни (според опита ни от морето),а и са страната с най-много проститутки на запад...
  • 5
    4
    Йосиф
    ами те освен за шибане и за варене на борш не стават за друго. плюс това шибането да се извършва след пълни кръвни тестове за хламидии, спин, сифилис, хепатит и т.н.
  • 7
    3
    Обективен
    Вместо да води война, която да причинява страдания на милиони хора Зеленски да сяда и да води преговори за мир. Казали са го отдавна : "И най-лошия мир е много по-добър от войната".
  • 3
    2
    сащ са сатанисти
    а аз съм един беден и пропаднал загубеняк. прост съм, за това съм беден. с една дума неудачник
  • 13
    1
    сащ са сатанисти
    Всъщност са усраински дезертьори!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари