Увековечиха Тодор Колев с цигулка в ръка

0
Увековечиха Тодор Колев с цигулка в ръка

Големият Тодор Колев вече е увековечен в Градската градина на Шумен. Скулптура, тежаща половин тон вече е монтирана в парка.Статуята беше поставена върху постамент, отлят от специален цимент с брокат, точно срещу казиното, откъдето е тръгнала кариерата на Тодор Колев на музикант. Официалното откриване на паметника ще бъде на 11 юли. Фигурата на Адама вечер ще се осветява от прожектори, лампички са монтирани и в постамента.

Скулптурата пресъздава едновременно различните таланти и превъплъщения на Тодор Колев като музикант, театрал, композитор и шоумен. Паметникът е с височина 205 см. и тежи около 650 кг.

За да „оживее" скулптурата, екипът гледал с часове концерти на Тодор Колев. Дъщерята на актьора Албена е виждала само гипсовата заготовка и по нея доизкусурили закачката в лицето на баща й. Кампанията по събиране на средства за паметник на Тодор Колев започна в родния му град ден след неговата смърт.

60 000 лв. бяха дарени и от шуменския холдинг, а община Шумен с готовност отреди мястото в Градската градина и подари месинга.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари