Утре ще преобладава слънчево време

0
През нощта срещу понеделник ще нахлуе студен въздух
През нощта срещу понеделник ще нахлуе студен въздух

През нощта срещу понеделник ще нахлуе студен въздух

През нощта над страната ще бъде ясно със слаб западен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 11° и 16°, в отделни високи полета на Западна България по-ниски - между 5° и 9°, в София - около 8°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане още малко ще се понижи и ще доближи средното за месеца. През нощта срещу понеделник ще започне да се повишава.

Утре ще преобладава слънчево време. Следобед от север-североизток облачността ще започне да се увеличава, значителна ще е през нощта срещу понеделник в източната половина от страната и на отделни места там ще превали слаб дъжд. Следобед със силен вятър от северозапад, през нощта срещу понеделник в Източна България от север-североизток ще нахлува студен въздух. Дневните температури все още ще са високи, максималните ще бъдат между 24° и 29°, в София - около 24°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-късно следобед облачността от север ще започне да се увеличава и през нощта срещу понеделник на отделни места, главно по северното крайбрежие, ще превали слаб дъжд. През деня ще духа умерен западен-северозападен вятър, който през нощта срещу понеделник ще се ориентира от север-североизток, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са 26° - 28°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но през нощта срещу понеделник ще започне да се усилва.

Над планините преди обед ще бъде слънчево, но следобед и през нощта срещу понеделник облачността ще е по-често значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд, през нощта срещу понеделник по най-високите части - слаб сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.

В понеделник вятърът ще отслабне. Преди обед облачността ще е предимно значителна, почти без валежи, а следобед ще намалява, над много райони и до предимно слънчево време. Ще бъде сравнително хладно, с минимални температури между 7° и 12° и максимални - между 16° и 21°.

През нощта срещу вторник облачността отново ще се увеличи и във вторник ще е променлива. На отделни места в Западна и Централна България са възможни слаби валежи. Вятърът ще е от север-северозапад, слаб до умерен. Температурите ще се повишат, повече дневните и на места ще достигат 25°-26°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари