Утре ще е слънчево и топло

0
Вятърът ще стихне тази нощ
Вятърът ще стихне тази нощ

През нощта вятърът навсякъде ще стихне и ще бъде предимно ясно.

Минималните температури ще са между 0° и 5°. Утре ще е слънчево, след обяд над западните райони с висока облачност. Ще се появи слаб вятър от юг-югоизток, с който температурите ще се повишават и максималните ще са между 15° и 20°.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Евгения Егова.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за април (945 hPa) – ще остане без съществена промяна.

По Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове ще духа до умерен северозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от юг-югоизток и ще отслабне. Максималните температури ще са 10°-14°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите в Западна България ще се появи висока облачност. Ще духа умерен, преди обяд по високите части до силен северозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 3°.

В сряда ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще бъдат между 18° и 23°, по-ниски по Черноморието – между 10° и 15°.

В четвъртък ще се задържи топло, но над Западна България ще се появи и средна облачност, а след пладне ще се развие и купеста, и на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.

В петък ще се усили вятърът от изток-североизток и ще проникне хладен въздух. Дневните температури ще се понижат с 5-6°. Облачността ще е разкъсана, значителна над Западна България, където на места ще има и превалявания от дъжд.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари