Утре ще бъде слънчево, след обяд в планинските райони ще превали и прегърми

0
Временни увеличения на облачността ще има над Западна България
Временни увеличения на облачността ще има над Западна България

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Над източните райони и в Горнотракийската низина отново ще се образуват мъгли или ниска облачност, които до обяд ще се разсеят.

Минималните температури ще са предимно между 8° и 13°, съобщи Евгения Егова, дежуден синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), предаде за Агенция „Фокус“.

Утре отново ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Западна България, но само на отделни места, след обяд в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°, малко по-ниски по Черноморието.

По Черноморието ще има ниска облачност или мъгла, които около обяд ще се разсеят и ще се установи предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 16°-21°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Рило-Родопската област ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месец май (946 хПа) и ще остане без съществена промяна.

В петък ще се задържи предимно слънчево и в по-голямата част от страната без валежи. Преди обяд в източните райони ще има ниска слоеста облачност или мъгла. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, значителна над планинските райони в Западна България. На отделни места там ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Вятърът ще остане от изток-югоизток, слаб до умерен.

Температурите в източните райони ще се задържат по-ниски, но в останалата част от страната дневните ще достигат 26°-31°. През почивните дни въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в събота само на отделни места в западната половина от страната, а на Гергьовден на много места из цялата страната ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи и гръмотевични бури. Възможни са градушки.

В края на тази седмицата вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. Ще започне понижение на температурите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари