Утре пак студ и силен вятър, ще има и дъжд с гръмотевици

0
Утре пак студ и силен вятър, ще има и дъжд с гръмотевици

През нощта облачността ще е разкъсана, предимно значителна в Северна България и по поречието на Дунав, без валежи. Ще духа слаб вятър от юг. Минималните температури ще са между 3° и 8°.

Това съобщава дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките.

Утре от северозапад облачността ще се увеличава. Около обяд вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. На много места в Северна и Западна България ще има валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици.

В Източна България ще продължи да духа до умерен южен вятър, който едва привечер ще се ориентира от запад-северозапад. Там ще има и повече слънце, ще бъде и най-топло. Максималните температури ще са между 14° и 19°. До обяд атмосферното налягане ще се понижава, но след пладне ще се повиши значително.

В Русе утре ще е предимно облачно, като се очакват и слаби превалявания. Минималната температура, която се очаква, ще е 8 градуса, а максималната - 18. В сряда осезаемо ще захладнее, облаците и дъждът ще се задържат, а максималната температура ще е едва 11 градуса.

 

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари