Утре ни очаква топъл есенен ден!

0
Максималните температури ще достигнат 26 градуса
Максималните температури ще достигнат 26 градуса Снимка: GettyImages

През нощта ще бъде предимно ясно, утре - предимно слънчево, с разкъсана висока облачност.

Това съобщи Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология(НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), цитирана от Агенция Фокус.

В сутрешните часове на отделни места в низините ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, максималните - между 21° и 26°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 18-22°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините времето ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. Ще остане топло, с максимална температура на височина 1200 метра – около 18°, на 2000 метра – около 12°.

Атмосферното налягане още малко ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за октомври.

В петък ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Сутрин на отделни места в равнинната част от страната ще има мъгла или инверсионна облачност. Температурите ще са без промяна: минимални - между 5° и 10°, а максимални - между 21° и 26°. През почивните дни през страната ще премине слабо изразен атмосферен фронт. Ще има временни увеличения на облачността, по-съществени в неделя, но без валежи; дневните температури ще се понижат с градус-два.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари