Утре много здравни лаборатории в Русе няма да отворят

0
Неотложният прием за рентгенови снимки и кръвна картина в четвъртък ще е в Стоматологичния център
Неотложният прием за рентгенови снимки и кръвна картина в четвъртък ще е в Стоматологичния център

В знак на солидарност към общопрактикуващите лекари, които в Русе излизат на ефективен протест на 31 март, лекари от медико-диагностичните лаборатории “Прима Лаб” и “БиоТест” в Русе, утре спират работа във приемните си (манипулационни)  на територията на града и региона.

Лаборатория "Здраве 99" също се присъединява съм протеста, с поетапно затваряне на манипулационните си в Русе, съобщава Дарик

Към протеста на личните лекари, и в тяхна подкрепа, се присъединява и Рентгенова лаборатория “Вижън” със всички свои структури.

Неотложният прием за рентгенови снимки и кръвна картина в четвъртък ще е в Стоматологичния център, където личните лекари също са организирали неотложен прием за пациентите си с остри състояния, за да не останат без грижа. Няма да се приемат направления, извън тези по неотложност, посочват медиците.

От лабораториите обясняват, че подкрепят действията на колегите си, и в изпълнение на Решението на Националния съвет на Българския лекарски съюз.

"Протестът не е за пари, както се опитват да Ви внушат, а за правила и предвидимост в работата ни, а тя е грижа, която дължим на пациентите си", посочват в писмо до медиите д-р Георги Тодоров – управител на СМДЛ "Прима лаб" - Русе, Маргарита Кънева  - управител на СМДЛ “Биотест” - Русе, д-р Георги Минчев – управител на Рентгенова лаборатория “Вижън” Русе и д-р Розина Мирчева – управител на "Здраве 99".

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари