Установиха три лица, обявени за общодържавно издирване, при спецакцията в Русе

1
ОДМВР - Русе отчете резултатите от проведената специализирана полицейска операция
ОДМВР - Русе отчете резултатите от проведената специализирана полицейска операция Снимка: МВР / архив

ОДМВР - Русе отчете резултатите от проведената специализирана полицейска операция

На територията на ОДМВР – Русе вчера се проведе специализирана полицейска операция насочена към противодействие на нарушения и престъпления, свързани с изборното законодателство и политическите права на гражданите, противодействие на конвенционалната престъпност, установяване на издирвани лица и извършители на престъпления. В рамките на операцията служителите на ОДМВР - Русе работиха паралелно на територията на различни населени места в областта. В действията се включиха полицаи от всички подразделения на ОДМВР-Русе: от 6-те РУ в областта, от секторите за противодействие на криминалната и икономическата престъпност, охранителна и териториална полиция, специални тактически действия, пътна полиция.

В хода на провежданите действия в рамките на операцията служителите на ОДМВР - Русе са започнали работа по изясняването на 22 сигнала за закононарушения, като 17 от тях са свързани с данни за нарушения на политическите права на гражданите и изборното законодателство, а в другите случаи се касае за: притежание на наркотици, шофиране в нетрезво състояние, незаконно съхранение на дървесина, кражба от МПС.

Образувано е едно досъдебно производство, две бързи производства, а за останалите преписки. Задържани са двама по ЗМВР. Установени са три лица обявени за общодържавно издирване.

Извършени са проверки в 235 обекта – магазини, заложни къщи, обменни бюра, пунктове за метали, за дърва, кооперации и други. Проверки и беседи са проведени с над 600 граждани, проверени са 626 МПС, съставени са над 120 акта и фиша за констатирани нарушения по ЗДвП, издадени са 22 предупредителни протокола.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари