Полицията се ориентира по столевки за купения вот в Русенско

0
Безработни жители на село масово са започнали да пазаруват със столевки, разкри шефът на полицията в Русе
Безработни жители на село масово са започнали да пазаруват със столевки, разкри шефът на полицията в Русе Видео: КИС 13

Безработни жители на село масово са започнали да пазаруват със столевки, разкри шефът на полицията в Русе

МВР проведе специализирани акции срещу търговията с гласове.

Пет дни преди местните избори МВР проведе специализирани акции срещу търговия с гласове в Русенско, Монтана и Велико Търново.

В Русенско полицията проверява 17 сигнала за нарушения на изборното законодателство. В едно населено място е установено, че хора със социален нисък статус и тежко финансово състояние са започнали да пазаруват масово с банкноти от по 100 лв.

"17 са сигналите, които се проверяват за нарушение на изборното законодателство. Беседи са проведени с над 550 лица по темата "купуване на гласове". В едно населено място прави впечатление, че хора със социален нисък статус и финансово тежко състояние започват да пазаруват масово с банкноти от по 100 лв., което веднага насочи вниманието и съответно извършваме по-обстойна проверка. Всички 20 лица са безработни и нямат доходи. Целта ни е да установим първо колко са точно хората. След това да установим от къде са тези средства",заяви директорът на Областната дирекция на МВР Пламен Първанов,който отчете резултатите от акцията.

В Монтана от търговски обект е иззета тетрадка със списъци на имена на хора и цифри.

В търновското село Водолей полицията е извършила претърсвания. В селото е задържан един човек, а трима са отведени за разпити.

Според МВР акциите ще продължат и в следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    нунчо
    Полуграмотен и с диалект но завършил военното в Търново и гербераска под---аd
  • 7
    1
    Не, че нещо
    "Беседи са проведени с над ...". Дай сега да видим по кой закон ще ме принудят да си "беседвам" с полицай? Нямам желание да си беседвам бе! Беседвам си с хора, които са ми интересни, находчиви, с богата езикова и обща култура и ми е приятно. За какво да си беседвам с полуграмотно ченге, трудно овладяващо свирепия си диалект? Ако нещо има голямо желание да ми изпрати призовка за разпит, да ми загуби времето защото ще си мълча като пукал.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари