Усещането за взрив в автобуса може да е от спукана гума

0
Редица проверки показват проблем със захващането на мантинелите по родните пътища
Редица проверки показват проблем със захващането на мантинелите по родните пътища Видео: NOVA

"Много от катастрофите с автобуси и тежкотоварни автомобили в тъмната част на денонощието стават, заради заспиване на водача"

Това каза в ефира на “Здравей, България” по NOVA пътният експерт Румен Дунев. По думите му голяма част от международния транспорт минава през България, където контролът е занижен.

„Създадохме работна комисия, ще видим мястото на инцидента. Трябва да се види траекторията, по която автобусът се е движил и има ли спирачен път. Така ще се прецени дали водачът е заспал зад волана. Важно е да се чуят и първите коментари на оцелелите. Те ще дадат информация за времето на възникване на пожара”, обясни Дунев.

Емил Марков добави от своя страна, че редица проверки показват проблем със захващането на мантинелите по родните пътища. „По АМ „Хемус” например има голяма отсечка с нередности по мантинелата. На този етап обаче е трудно да се каже дали това важи и за АМ „Струма”, обясни той.

"Усещането за взрив в автобуса може да се дължи на спукана гума или заради сгъстен въздух и скъсан маркуч", коментира още Дунев. „Евентуално спукване на гума може да се е случило след удряне в бордюр или от износване на самата гума”, допълни още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари