Урсула Фон дер Лайен: Твърде зависими сме от руските изкопаеми горива

1
Според плана на ЕК, страните от ЕС трябва да намалят зависимостта си от руските газови доставки с 67% до края на тази година заради конфликта в Украйна
Според плана на ЕК, страните от ЕС трябва да намалят зависимостта си от руските газови доставки с 67% до края на тази година заради конфликта в Украйна Снимка: БГНЕС / Архив

Това заяви председателят на ЕК в Twitter

"Ние сме твърде зависими от руските изкопаеми горива. Трябва да осигурим надеждни, сигурни и достъпни доставки на енергия за европейските потребители. Знаем как да го постигнем с #EUGreenDeal. Но трябва да действаме по-бързо". Това написа председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Twitter, информира NOVA

Публикацията ѝ идва на фона на изложения от ЕК план на страните от ЕС за пълно спиране на доставките на въглища, нефт и газ от Русия, който трябва да бъде осъществен до 2030 г.

„Европейската комисия предложи план, който да направи ЕС независим от руските изкопаеми горива много преди 2030 г., като се започне с газа”, се казва в документа. Той подчертава, че решението е взето в резултат на конфликта в Украйна.

Според плана на ЕК, страните от ЕС трябва да намалят зависимостта си от руските газови доставки с 67% до края на тази година заради конфликта в Украйна. В плана на Европейската комисия се подчертава, че цените на енергията в Европа вече са се превърнали в „остър и задълбочаващ се проблем”.

Председателят на ЕК обясни в Twitter, че RePowerEU ще диверсифицира доставките на газ, ще ускори въвеждането на възобновяеми енергийни източници, ще подобри енергийната ефективност и ще замени газа в отоплението и електроснабдяването. „Това може да намали търсенето на руски газ с 2/3 до края на годината”, подчертава Фон дер Лайен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Путю Марийкин от Кремъл
    Това трябваше да стане много по-отдавна. А оная овца , комсомолката Меркел и руската подлога Шрьодер, да бъдат веднага набутани в затвора за предателство против ЕС.
  • 8
    1
    хахаха
    ГЛУПОСТИИИИ !!! Ей сега ще налюпим вятърни мелнички и ще минем 100% на зелен ток без пари. Какви изкопаеми , какви три лева ? Русия е сатана, можем и без нея. Всъщност ще минем без титана и без никела без иридия, без калифорния, без паладия, без ракетните и двигатели... ще пребъдем слава усраина !!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари