Урсула Фон дер Лайен: Очакваме Скопие да приеме промените в Конституцията

0
Председателят на ЕК пристигна на посещение в Република Северна Македония
Председателят на ЕК пристигна на посещение в Република Северна Македония Снимка: БГНЕС

Председателят на ЕК пристигна на посещение в Република Северна Македония 

"Убедена съм, че Северна Македония ще намери убедителни аргументи да приеме промените в Конституцията". Това заяви в Скопие председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен на съвместната пресконференция с македонския премиер Димитър Ковачевски, предаде NOVA.

"Ние обещахме, че ако Парламентът на Северна Македония предприеме необходимите стъпки, ще започнат преговорите за присъединяване, след това ще скринингът на законодателството на ЕС без отлагане. Подчертахме, че уважаваме вашата идентичност и вашия език", каза още тя.

"Както обещах, скринингът на законодателството започна веднага и преговорният процес добива динамика", заяви Фон дер Лайен.

"Северна Македония бележи напредък по пътя към ЕС, което беше отбелязано и от доклада за напредъка", допълни председателят на ЕК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    русенец
    Фон дер ЛайНен оправи Бундесвера, сега оправя ЕС, че се заела да оправя и Македония. По-добре да вземе да обърне внимание на внуците си, че не е ясно дали няма да я обесят за "заслуги" към Европа.
  • 3
    2
    daskal
    Ще излязат всичколозите и ще заприказват любимата си теза, че това не е нарушаване суверенитета на всяка държава, а е евроатлантическа ценност да си зависим!
  • 7
    1
    плюс-минус
    Много чиновник, много ръководител, много некадърник в управлението на ЕС. Тя е на първо място. Урсулата. Защо те ще ни командват във всичко? ЕС се изкриви от първоначалната идея. Сега е коктейл от криви краставици, оръжие, липсващи енергийни източници и некадърници, които ни управляват. Да, трябва да има общочовешки идеи, но и всяка държава трябва да има своя самостоятелност. Другото заприличва на съвременен концлагер.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари