Урсула фон дер Лайен е на посещение в Индия

0
Очаква се да окаже натиск заради неутралната позиция на Индия към войната в Украйна
Очаква се да окаже натиск заради неутралната позиция на Индия към войната в Украйна

Очаква се да окаже натиск заради неутралната позиция на Индия към войната в Украйна

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна днес на двудневно посещение в Делхи, където се очаква да окаже натиск заради неутралната позиция на Индия към войната в Украйна.

Визитата ѝ е посветена и на търговията, климатичните промени и сигурността, предаде АФП, цитиран от БНР.

Делхи се опитва да постигне трудно равновесие в отношенията си със Запада и с Русия, която покрива голяма част от оръжейните и енергийните нужди на страната.

Правителството на премиера Нарендра Моди се въздържа да осъди открито руското нашествие в Украйна и не подкрепи вот в Съвета за сигурност на ООН, който осъди.

Утре Фон дер Лайен ще се срещне с Моди утре. През последните седмици той се срещна или разговаря по телефона с множество други западни лидери, подканващи го да се дистанцира от Москва - включително британският премиер Борис Джонсън, който беше на посещение в страната по-рано тази седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    русенец
    Борис Джонсън беше през седмицата в Индия, на пресконференцията след срещите индийските официални власти не си направиха труда да присъстват. Интересно ми е Урсузестата фон дер Лайнен дали ще направи по-добро впечатление и ще предизвика по-добро отношение?:))
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари