Ураганът Флорънс настъпва към източното крайбрежие на САЩ

0
Огромни вълни се очаква да залеят бреговете на Северна и Южна Каролина
Огромни вълни се очаква да залеят бреговете на Северна и Южна Каролина Снимка: Кадър ABC News

Ураганът Флорънс наближава бреговете на Северна и Южна Каролина с 25-метрови вълни.

В същото време Хавай е залят с поройни дъждове от бурята Оливия. 

Ураганът Флорънс продължава своето настъпление към източното крайбрежие, въпреки, че в последните часове отслаби леко силата си и остана в Категория 3. Очаква се до няколко часа той отново да стигне 4-та категория и именно с тази мощ да удари населените места. 

Флорънс е на около 595 км източно-югоизточно от курорта Мъртъл бийч в Южна Каролина. Той е с максимални постоянни ветрове от 185 км/ч. 

Огромните вълни се очаква да залеят бреговете на Северна и Южна Каролина, а застрахователите предвиждат, че това ще стане най-скъпата буря, която някога е удряла континенталната част на САЩ.

От Националния център за ураганите заявиха, масивните вълни са резултат от силни ветрове, движещи се в същата посока като бурята.

Прогнозите са, че стихията ще настъпи на сушата късно в четвъртък или в петък сутринта. Очакват се силни наводнения. Националният метеорологичен център смята, че Флорънс ще бъде "бурята на живота" за хората от някои части на Каролина.

В същото време остров Мауи беше ударен от силен дъжд и силен вятър, докато постепенно отслабващата тропическа буря Оливия се приближава към Хавай. Проливните дъждове започнаха още от сутринта на Мауи и в северната част на Големия остров Хавай. Кметът на Мауи Алън Аракава призова жителите да се запасят с питейна вода и предупреди, че се очакват прекъсвания в електрозахранването, свлачища, високи вълни, паднали дървета и наводнени пътища.

Училищата и правителствените служби са затворени до петък, а националната гвардия е мобилизирана, за да оказва помощ на засегнатите.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари