Ураган отнесе покривите на две къщи в Смолян

0
Бурята от Смолян премина през Златоград, Кърджали, Хасково
Бурята от Смолян премина през Златоград, Кърджали, Хасково Видео: БНТ

Силна буря в Смолян и региона тази сутрин. По пътищата има много паднали дървета и камъни. В Смолян ураганният вятър отнесе покривите на две къщи, имаше прекъсване в електрозахранването

Най-пострадал е домът на Росица Кънчева. Тя и съпругът ѝ тъкмо били излезли, когато започнал ураганният вятър. Съседи им казали, че покривът на къщата е разрушен.

"Като дойдохме с мъжа ми видяхме, че всичко е отишло. И долу в градината имаме паднали неща. Късмет, можеше в колата да ни смачка, както сме се качили", сподели жената.

Главен комисар Николай Николов съобщи пред БНТ, че са получени повече от 50 сигнала, най-вече за паднали дървета, наводнени мазета, двата покрива в Смолян и едно срутище на камъни.

"Към момента нямаме сигнали за свлачищни процеси, които застрашават населени места или критичната инфраструктура. Продължаваме да следим с внимание обстановката, включително и нивата на по-големите реки. Към момента всичко е нормално и спокойно", поясни той.

Бурята от Смолян премина през Златоград, Кърджали, Хасково. Обстановката е в тези райони е приблизително като в Смолян, без повредени покриви, предимно паднали дървета, обясни комисар Николов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари