Управляващите сега са изборът на мъртвите души

0
Един милион мъртви души в списъците и цялата власт е твоя!
Един милион мъртви души в списъците и цялата власт е твоя! Снимка: БГНЕС

НОВИНИТЕ ДНЕС, 26.09.2019 Г.

- ВПЕЧАТЛЯВАЩА РЕЧ НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ В ООН. Президентът Радев произнесе силна реч пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк. В нея той засегна много въпроси, които засягат устойчивото развитие и стабилността в света. Посочи, че ООН, въпреки намеренията и целите си, не е успяла да предотврати или да разреши нито един от значителните световни конфликти. Но най-силно ме впечатли анализът на няколко основни конфликтни точки по света – Сирия, ивицата Газа, Либия, Украйна, Иран, за които генерал Радев посочи не само проблемите, но и начините на разрешаване. Призова страните по света за многостранна дипломация, ориентирана към разрешаване на проблемите и засилване на взаимното сътрудничество между държавите. Брилянтно представяне на България на този висок международен форум. Като българка се чувствам горда, че имаме такъв държавник.

- 6 227 901 БРОЯ ЕЛЕКТОРАЛНИ ЕДИНИЦИ. Наистина ли? Това съобщиха от Централната избирателна комисия. Ако са броили през лятото барабар с туристите и уличните кучета и котки, току-виж изкарали бройката. Ама общо. Това е въпрос, за който цари пълна омерта сред управляващи и статукво. Защото така печелят властта. Един милион мъртви души в списъците и цялата власт е твоя! Защото мъртвите не могат да протестират. А никой не може вместо тях да го направи. Това е огромният проблем на пълното обсебване на властта, включително по общини. Там, където имат реалните данни за починалите и родените. И безследно изчезналите и тези, които от години са в чужбина и нищо не се знае за тях. Проблемът на закона е, че е направен за добросъвестни управляващи и администрация. Няма никаква възможност по закон за проверка от гражданите дали бройката е реална. Нямат право дори да проверяват дали някой техен починал роднина или съсед не е гласувал. Затова го заявявам: УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕГА СА ИЗБОРЪТ НА МЪРТВИТЕ. Единственият начин да се противопоставим е останалите живи да гласуваме - за бъдещето си.

- ЧАКАМЕ СТАДА КОРЕЙСКИ ИНВЕСТИТОРИ. Борисов се разпищоли съвсем в Корея. След като счупи дъсчица и получи почетен девети дан, изпадна в силно нарцистична криза. Призова корейците да идват да инвестират тук, да строят, пък той щял да им даде ранг на стратегически инвеститори. Чудя се дали им е казал процентът на комисионните за ГЕРБ при инвестирането или ще ги остави да се изненадат, ако се минат да дойдат. От друга гледна точка, азиатците не са прости. И любезните им усмивки умело прикриват за незапознатите с традициите им присмех и неуважение.

- ФОЛКСВАГЕН С МЪКА ПОДМИНА ТЕРИТОРИЯТА. Както разбирам от чуждестранните медии, заводът за автомобили ще бъде в Турция, като преговорите са в последна фаза. Явно само Бившият Плевналиев и Борисов не знаят. Те са се фиксирали върху идеята, че няма как таквиз световни лидери като тях да бъдат пренебрегнати от инвеститорите. И продължават да си настояват, че имали шанс, при положение, че вече цял свят им се смее. А и да бяха дошли, щяха да избягат. Като много други преди тях...

- ПОТРЕСЪТ НА ПРАВОТО В ЗАКОНОДАТЕЛНА АКЦИЯ. Разбирам, че във връзка с общественото недоволство от съкратеното съдебно следствие при тежки престъпления срещу личността, Министърът на правосъдието, Острието на правната мисъл, Барни Ръбълът на правото, потресаващият Дани Кирилов е изготвил предложение за законодателна промяна. Признавам, че въображението ми немее какво би могъл да измисли и предложи. Не знам защо си мисля, че това трябва да се подложи на широко обществено и професионално обсъждане. Като се включат практикуващи пеналисти, съдии, прокурори, пострадали от престъпленията и техни близки. От тези закони на парче и на коляно правото стана лепкаво, неработещо и неморално. И насажда усещане за несправедливост у хората.

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари