Управители на русенски болници с над 6 000 лева заплата

2
Общински съвет се е спрял на най-високия процент, защото всички лечебници показвали добри резултати
Общински съвет се е спрял на най-високия процент, защото всички лечебници показвали добри резултати

Постоянната комисия по здравеопазване към Общинския съвет одобри докладната записка за подновяване на договорите на управителите на общински лечебни заведения.

Тъй като през следващите месеци тригодишните договори изтичат, на 16 юни местния парламент ще трябва да реши дали да ги поднови за още толкова време, както и да определи заплатите на управителите.  Възнагражденията по договорите за управление са в размер от 280 до 400 на сто от отчетната средна месечна брутна работна заплата в здравното заведение, пише briagnews.bg.

Конкретният размер се определя с решение на Общинския съвет за избиране на управителя на лечебното заведение. Предходният Общински съвет се е спрял на най-високия процент, защото всички лечебници показвали добри резултати.

На здравната комисия бе гласувано това разпределение да остане. Така управителят на ДКЦ 1 д-р Цветан Райчинов ще получава 6 214 лева, д-р Доганова на стоматологичната поликлиника - 4 284 лева, д-р Камен Кожухаров - “Комплексен онкологичен център – Русе” ще взема 6 444 лева, д-р Теменужка Матева на психодиспансера ще взема 2 568 лева, а д-р Дачев на тубдиспансера ще взема по 3 257 лева месечно.

Окончателното решение ще се вземе на сесия. Членовете на здравната комисия обаче се обединиха около становището, че всички ръководителите са професионалисти доказани във времето, работят добре и не е нужно да се правят конкурси за техните длъжности.

Д-р Панайотов пък уточни,че заплатите им не се вземат от бюджета, а са пари от дейността на съответните дружества. 

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари